lauantai 29. joulukuuta 2012

Lasagne

Jotain erilaista, kiitos. Ja jouluruokakin alkoi jo tulla korvista ulos. Siispä pastataikinaa kokeilemaan. Ekaa kertaa ikinä tein pastaa itse, mutta hyvin onnistui ilman normiaineksiakin. Kiitos hyvän ohjeen, joka löytyy sekä Kimuranttia kurmeeta että Maximuksen rajoitetut herkut -blogeista. Täytteet nyt oli sellaisia, että pienimmälle en uskaltanut vielä maistattaa, mutta sopivilla täytteillä toki koko perheelle. Tässä siis tuo pastan ohje.


0,5dl tärkkelysjauhoja
1dl jauhoja
vajaa 1 maustemitta ksantaania
ripaus suolaa
1-2rkl öljyä
4rkl vettä
0,5tl psylliumia

Laita psyllium turpoamaan veteen n. 5minuutiksi. Sekoita sillä välin jauhot, ksantaani ja suola yhteen. Tee jauhojen keskelle kuoppa, johon kaadat psyllium-veden ja öljyn. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi käsin/yleiskoneella. Taikina on tarttumaton pallo. Kääri se kelmun sisälle ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti