maanantai 17. joulukuuta 2012

Bataattipiirakat

Mielessä on usein pyörinyt, että pitäisi kokeilla piirakoiden paistoa, kun sen nyt saisi aika helposti melko kaikettomaksi. Noh, tänään sitten otin asiakseni, kun jääkaapissa oli valmiina bataattisosetta. Ei tullut mitään kaunokaisia, mutta maistuvia silti. Ja mikä parasta pieninkin sai näitä syödäkseen. Tyypillehän ei nykyisin tahdo oikein soseet upota, ja enemmän samanlaista kuin toisilla pitäisi saada. Tosin toinen ongelma on sitten jonkinlainen sihtikurkku, joka on melko omanlainen; lähes kaikki omin sormin suuhun laitetut menee täysin, mutta auta armias, jos soseen tai muun ruoan seassa on jokin kokkare...


Ei ollut ehkä kaikkein paras hetki näiden väsäämiseen, kun jalassa roikkui yksi takiainen ja vieressä keikkui toinen leipuriapulainen. Näistä piirakoista unohtui vähän kaikki, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä maultaan kaikesta huolimatta. Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan.

1dl tattarijauhoja
1dl Provenan kaurajauhoja
2,5dl kiehuvaa vettä

Täytteeksi bataattisosetta.

Sekoita jauhot. Lisää kiehuva vesi. Sekoita. Tee taikinasta tanko ja leikkaa 12 osaan. Kauli pallot ohuiksi ja täytä. Kaulimessa hyvä apu jauhot ja leivinpaperi, niin ei jää kaulimeen kiinni. Laita sosetta täytteeksi ja rypytä (vaatii vielä paaaljon harjoitusta allekirjoittaneelta). Paista 250 asteessa (käytin kiertoilmaa) n.15minuuttia. Voitele öljyllä (tai voi+vesiseoksella).


Tässä vielä loppukevennys:

Leipuriapulainen kinusi ja vänisi vieressä, että haluaa tehdä kanssa noin ja noin. Toinen huutava takiainen oli lahkeessa kiinni + äipän ärsytyskäyrä jossain tähtitieteellisissä lukemissa. Tässä lopputulos, jonka isompi Tyyppi teki ihan itse. Alkoi äippääkin jälleen huvittamaan, ihanat pienet. Ja hyvin maistuikin voisilmän kera (ja sisällä siis bataattisosetta). Tyyppi siis kauli pallon, heitti lusikallisen sosetta ja "rypytti". Sinne vaan uuniin muiden mukana meni. Itse asiassa ihan melko oivallinen keksintö, ja voisin vaikka seuraavaan satsiin kokeilla tätä rypytystapaa itsekin Ainakin, jos sose onmelko löysää (kuten tässä erässä) niin todennäköisesti toimii paremmin). Innovatiivista :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti