keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hirssimaitoa/kermaa

Olen taas viime aikoina hieman ryhdistäytynyt ruokarintamalla. Siinäpä sitten on tullut väläyksiä, että kuinka helpolla ja pienellä vaivalla saa tehtyä asian jos toisen itse. Samalla tietää mitä syö eikä tarvitse murehtia mistään ylimääräisestä (viitaten pinnalla olleeseen hevosenlihakohuun). Ja kyllähän tässä rahaakin säästää. Alkuharjoittelun jälkeen kaikki kun tuntuu syntyvän ikäänkuin itsestään. Hyviä vinkkejä olen saanut jo aiemmin mainostamastani Vegaanikeittiön käsikirjasta. Tällä kertaa valmistui vegejuomaa hirssijyvistä.


1dl hirssinjyviä (käytin kuvassa olevia)
1-5dl vettä, veden määrä riippuu siitä kuinka kermaista haluaa eli "kermaisempaan" vettä suhteessa jyviin 1:1 ja vegejuomaan n. 1:5.

Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Anna pyöriä jonkun minuutin, niin että muuttuu valkoiseksi "maidoksi". Siivilöi jyvät nesteestä. "Maitoa" voi käyttää vegejuoman tavoin ja jyviä laitoin rieskan sekaan korvaten niillä osan jauhoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti