perjantai 18. tammikuuta 2013

Kaalilaatikko

Testailimme taannoin pienimmälle Tyypille keräkaalia kaalilaatikon muodossa. Nykyisin kun ei kelpaa omat mössöt vaan samanlaista pitäisi olla kuin toisilla. Oli hyvää, vaikka itse olisikin kaipaillut ehkä himpun enemmän mausteita ja sipulia.


400g jauhelihaa
pieni keräkaali (olisi voinut olla enemmänkin)
1,5dl tattarisuurimoita (n.3dl vettä keittämiseen)
ripaus suolaa

Laita liotetut tattarisuurimot kiehuvaan veteen. Paista jauheliha. Laita syrjään. Pilko kaali. Paista/hauduta kaalia. Sekoita ainekset, lisää ripaus suolaa, laita uunivuokaan, lisää vettä parisen desiä (en muista enää määrää) ja uuniin 200astetta ja noin tunniksi. Kerma antaisi varmaan hyvän säväyksen, ja ajattelinkin ensi kerralla ehkä testata kaurakermaa. Sen kun pitäisi ainakin periaatteessa sopia Tyypillemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti