Tässä toistaiseksi lyhyellä allergiamatkalla, jos jotain on oppinut, niin sen että kaiken voi tavalla tai toisella tehdä myös itse. Tortilloita kun söi muu väki, teki itsekin mieli niitä. Kaupasta kun ei saa kuin vehnä ja maissiversioita, ja niistä vehnä ei käy ja maissikaan ei todennäköisesti käy. Joten eikun treenailemaan lättyjen tekoa. Ohje napattu (jälleen kerran) Kimurantti kurmeeta -blogista ja sovellettu itselle sopivaksi.
1 dl kylmää vettä
½ tl psylliumia
2 rkl öljyä
suolaa
2 rkl bataattisosetta
n. 2½ dl jauhoa (käytin 1,5dl tattaria ja 1dl riisijauhoa)
½ tl psylliumia
2 rkl öljyä
suolaa
2 rkl bataattisosetta
n. 2½ dl jauhoa (käytin 1,5dl tattaria ja 1dl riisijauhoa)
Mittaa kulhoon kylmä vesi ja psyllium. Anna turvota hetki ja lisää
sitten öljy sekä jauhot. Alusta taikina kädellä kimmoisaksi. Pyörittele
taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja kaulitse ohueksi. Kaverin mamma on käyttänyt leivinpapereita apuna, mutta itsellä toimi hyvin Tupperin leivonta-alusta ja jauhot :) Kauli
tortillat ohuiksi. Paista
tortilloja kuumalla kuivalla pannulla noin minuutin per puoli kunnes
pintaan alkaa muodostua ruskeita pilkkuja. Laita kypsät tortillat pinoon
kahden folion väliin, niin ne pysyvät mukavan pehmoisina. Säilyvät
jääkaapissa hyvin pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti