torstai 22. elokuuta 2013

Tilanteita

Huhhuijaa. Tässä on mennyt kuukausi tai pari, eikä blogissa ole tapahtunut mitään. Kiireistä kesää siis. Nyt pikaisesti kuulumisia, ja tiedoksi että elossa ollaan :). Asiaa vaan on tähän väliin sen verran paljon, ja reseptejäkin vino pino, ettei oikein tiedä, mistä sitä aloittaisi.

Jos alkuun allergiakuulumisia. Meidän pienen tie alkaa näyttää jo melko allergiavapaalta kaikin puolin. Ainoa suuri kysymysmerkki nykyisin on viljat, nimenomaan kotimaiset viljat. Kaikki muu tuntuu olevan ainakin pienissä määrissä  varsin ok.

Kesän aikana maito on tullut kuvioihin, ja nimenomaan homogenoimaton maito (eli yleensä luomutuotteet). Tästä maidostahan on kirjoiteltu paljonkin, ja itse olen vahvasti sitä mieltä, että maidolla ja maidolla on eronsa. Suomessa, kun pääasiassa tarjolla on ainoastaan tuota hyvin-hyvin käsiteltyä maitotavaraa tarjolla. Ns. maitotaudista puhutaan, ja lisää tietoa mm. täältä sekä lisäksi kokemuksia esim. täältä. Suosittelen myös Ylen Elävän arkiston Pilattu maito -dokkarin katsomista. Toki jokainen voi tehdä omat päätelmänsä ja valintansa myös tämän asian suhteen. Tämä vain on oma näkemys ja kokemus. Meillä siis Tyyppi voi luomutuotteita käyttää, ja isommankin Tyypin lievä ihottuma on parantunut huimasti luomukääntymisen jälkeen.

Suurempi kysymysmerkki on sitten ne viljat. Itse olen alkanut pohtimaan myös niiden tärkeyttä. Olen niin paljon kuullut ja lukenut tarinoita ns. ihmeparantumisista viljoista luopumisen jälkeen. Täältä Viljavapaa keittiö -blogista löytyy esimerkiksi yksi tarina ja näitä löytyy toki enemmänkin.  Täytyy sanoa, että itsekin olen voinut mitä parhaiten luonnollisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Meidän Tyyppi saa nykyisin lähinnä iho-oireita, ja vilja-altistusten jälkeen niitä tulee. Ei pahasti, mutta tulee kuitenkin. Rasvauksella ihon toki saisi kuntoon, mutta itse olen miettinyt, että miksi rasvata, jos ihon saa kuntoon ihan pelkällä ruokavaliomuutoksella. Ainahan se ihottumainen ihokin on merkki jostain sopimattomasta. Nyt meillä on päivähoitoon lääkärintodistus siitä, että kotimaisena viljattoma mennään helmikuulle, sitten tsekkaus uudelleen. Itseä kun tuo hoidon aloituksessa taitaa eniten jännittää tuo ruokavalio ja päiväkotiruoka (ja sen laatu tai laaduttomuus)..

Tässä nyt päällimmäiset ajatukset, ja palaan asiaan toivottavasti vähän nopeampaan tahtiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti