sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Äitienpäivän kakku (maidoton, munaton, gluteeniton)

Tämä postaus on jäänyt luonnos-vaiheeseen jo pidemmäksi ajaksi. Kyseessä siis toukokuinen äitienpäiävkakku. Maximuksen rajoitetut herkut -blogin ohjeiden mukaan. Tosin nyt en tarkkaa linkkiä oikeaan ohjeeseen löydä, mutta Maxin mamin tekosia siis joka tapauksessa. Muutenkin pitäisi ryhditäytyä, ja päivitellä blogia. Kaikenlaista kivaa, kun ollaan ruokalistalle saatu mukaan :).


 1.5dl sokeria
2dl riisimaitoa
1dl riisijauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
1dl hirssijauhoja
2tl soodaa
ripaus ksantaania ja psylliumia
1dl öljyä
3/4dl hedelmäsosetta (100%)

Mittaa sokeri ja neste kulhoon, lisää kuivat aineet sekoittaen. Lisää viimeisenä öljy ja hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi ja kaada öljyttyyn ja esim. karkeilla riisijauhoilla jauhotettuun minivuokaan. Paista 175astetta n.30min.

Anne jäähtyä hyvin ja mieluusti hetki jääkaapissa. Jäähtynyt kakku leikataan kahteen tai kolmeen osaan. Täytteenä tässä teoksessa banaania ja vadelmia. Koristelu ja täyttäminen Pikku-Tyyppien ja iskän käsialaa ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti