6 dl vettä
1½ rkl psyllium
1 pss kuivahiivaa
1 rkl finaxin hapanjuurta
2 rkl tummaa siirappia
1½-2 tl suola
½ dl sokerijuurikaskuitua
2 dl tattarihiutaleita
1 dl perunajauhoja
3 dl tattarijauhoja
2½-3 dl täysjyväriisijauhoja
3/4 dl öljyä
1½ dl siemeniä
Sekoita psyllium, hiiva, hapanjuuri, siirappi ja sokerijuurikaskuitu
reilusti lämpimään nesteeseen ja anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää
suola sekä kaurahiutaleet, sekoita. Lisää jauhot ja lopuksi öljy sekä
siemenet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen
taikinakoukuilla viiden minuutin ajan. Kumoa taikina pellille
leivinpaprein päälle ja taputtele tasaiseksi öljytyin käsin. Anna kohota
peitettunä 20 minuuttia ja jaa sopiviin lohkoihin taikinayörän avulla.
Paista leipää 175 asteessa kiertoilmalla tai 200 asteessa normaalilla
keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Mikäli leivän pakastaa, kannattaa palat
halkaista ennen pakastamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti