torstai 22. elokuuta 2013

Kaiketon peltileipä

Kimurantti kurmeeta -blogista löytyy paljon hyviä leipäohjeita kaikettomaan ruokavalioon. Tämän peltileipä reseptin (kuten monen muunkin) olen napannut Kaverin mammalta pienin jauhomuunnoksin. Kuvaa ei nyt ole, mutta lisään ehkä myöhemmin, ehkä en ;). Tässä meidän versio:

6 dl vettä
1½ rkl psyllium
1 pss kuivahiivaa
1 rkl finaxin hapanjuurta
2 rkl tummaa siirappia
1½-2 tl suola
½ dl sokerijuurikaskuitua
2 dl tattarihiutaleita
1 dl perunajauhoja
3 dl tattarijauhoja 
2½-3 dl täysjyväriisijauhoja
3/4 dl öljyä
1½ dl siemeniä
 
Sekoita psyllium, hiiva, hapanjuuri, siirappi ja sokerijuurikaskuitu reilusti lämpimään nesteeseen ja anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää suola sekä kaurahiutaleet, sekoita. Lisää jauhot ja lopuksi öljy sekä siemenet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viiden minuutin ajan. Kumoa taikina pellille leivinpaprein päälle ja taputtele tasaiseksi öljytyin käsin. Anna kohota peitettunä 20 minuuttia ja jaa sopiviin lohkoihin taikinayörän avulla. Paista leipää 175 asteessa kiertoilmalla tai 200 asteessa normaalilla keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Mikäli leivän pakastaa, kannattaa palat halkaista ennen pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti