perjantai 7. kesäkuuta 2013

Nakkikastike

Tämä kuuluu taas listaan, jotka ovat mielessä pyörineet, mutta päivittäminen on jäänyt. Joskus meillä herkutellaan ihan suhteellisen perusruoalla, ja melkeinpä epäterveellisestikin ;). Eli nakkikastikkeella juuresmuussin kera. Vatajan lisäaineettomat nakin, kun tuntuvat meidän pienelle Tyypille sopivan. Muuten noista Maalaistuote Vatajan tuotteista useat ovat hyvinkin sopivia. Itseäkin lämmittää, kun lisäaineita ei juuri nimeksi ole. Tämän allergiamatkan aikana, kun on jotenkin tullut ehkä turhankin (?) tietoiseksi erilaisista lisäaineista, ja mitä kaikkea meille oikeastaan ns. ruokana kaupassa myydään..


1pkt Vatajan lisäaineettomia nakkeja
sipuli
1rkl öljyä
n. 1rkl jauhoja (käytin tässä riisijauhoja)
vettä (määrä riippuu siitä kuinka paksua kastiketta haluaa)

Kuullota silputtu sipuli tilkassa öljyä. Lisää paloitellut nakit. Ruskista kevysti. Lisää tarvittaessa vielä öljyä (1rkl) sekä jauhot pannulle. Sekoita jauhot nakkien ja sipulisilpun sekaan. Lisää lopuksi vettä. Itse lisäilen vähitellen, ja tarkkailen miten kastike alkaa muotoutua. Muutama desi epämääräisesti sanottuna menee :).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti