torstai 9. toukokuuta 2013

Munakoisotahna

Tätä tahnaa olen useamman kerran tehnyt, ja on ollut yksi imetysdiettini "herkkuja". Ohje on napattu Kimuranttia kurmeeta -blogista. Suuren suosion on tahna saanut myös ei-allergisten ja ei-imetysdiettaavien keskuudessa ;). Kantsii kokeilla! Kopioin ohjeen vielä tähänkin.

munakoiso
valkosipulin kynsiä maun mukaan
2-3 rkl sopivaa öljyä
1-2 tl valkoviinietikkaa (tämä on usein jäänyt pois)
ripaus suolaa, mustapippuria (ja persiljaa)
 
Halkaise pesty munakoiso pituussuunnassa kahtia. Aseta puolikkaat kuoripuoli alaspäin uunivuokaan ja tiputa vuoan pohjalle myös valkosipulin kynnet kuorineen. Usein levitän munakoison päälle kevyesti öljyä ennen uunia. Paahda munakoison puolikkaita 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla. Koison pitää olla täysin pehmeää, ylikypsää. Valkosipulit voi halutessaan poistaa aiemmin, rippuu kuinka paahteisen makuisesta sipulista kukakin tykkää. Anna koisojen jäähtyä ja kaavi sitten kuorista niiden sisukset kulhoon. Laita kulhoon myös öljy, (etikka) sekä valkosipulit. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti