munakoiso
valkosipulin kynsiä maun mukaan
2-3 rkl sopivaa öljyä
1-2 tl valkoviinietikkaa (tämä on usein jäänyt pois)
valkosipulin kynsiä maun mukaan
2-3 rkl sopivaa öljyä
1-2 tl valkoviinietikkaa (tämä on usein jäänyt pois)
ripaus suolaa, mustapippuria (ja persiljaa)
Halkaise pesty munakoiso pituussuunnassa kahtia. Aseta puolikkaat
kuoripuoli alaspäin uunivuokaan ja tiputa vuoan pohjalle myös
valkosipulin kynnet kuorineen. Usein levitän munakoison päälle kevyesti öljyä ennen uunia. Paahda munakoison puolikkaita 200 asteisessa uunissa noin
45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla. Koison pitää olla
täysin pehmeää, ylikypsää. Valkosipulit voi halutessaan poistaa aiemmin,
rippuu kuinka paahteisen makuisesta sipulista kukakin tykkää. Anna
koisojen jäähtyä ja kaavi sitten kuorista niiden sisukset kulhoon. Laita
kulhoon myös öljy, (etikka) sekä valkosipulit. Soseuta sauvasekoittimella
tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti