maanantai 4. maaliskuuta 2013

Omenapiirasta ja riisipiirakoita

Sunnuntain iloksi makeaa ja suolaista. Omenatorttua ja riisipiirakoita. Moni kakku päältä kaunis vai miten se nyt meni. Tätä tuotosta ei voi sanoa kauniiksi, mutta torttu maistui huomattavasti paremmalle kuin miltä näytti. Riisipiirakoita pitäisi tedä useammin, kun pieninkin niistä tykkää ja ovat mukavaa vaihtelua ainaisille rieskasille.

Taikina
2,5dl jauhoja
hyppysellinen suolaa
3-4rkl lämmintä vettä
1rkl öljyä
2 tippaa etikkaa

Täyte:
3 omenaa ohuina siivuina + oemnasosetta n.0,5dl
sitruunan mehua
0,5dl sokeria
1rkl öljyä

Sekoita jauhot ja suola. Lisää nesteet (määrät arvio, voi olla että joutuu lisäämään vettä, joten lisää tarvittaessa niin että taikinasta saa pallon). Vaivaa kiinteäksi palloksi ja anna levätä 15 minuuttia. Sekoita täytteen aineet. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä. Joutuu käyttämään jauhoja/öljyä jonkun verran. Levittele täytteet ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen. Pyöräytä saumakohta alle. Torttu uuniin 175 asteeseen noin 40-50 minuutiksi. Nauti esim. vaniljakastikkeen tai riisijäätelön kera.



Piirakoiden pohja aiemmin tehdyllä ohjeella lisättynä ruokalusikallinen öljyä. Täytteenä riisipuuroa veteen tehtynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti