torstai 23. tammikuuta 2014

Näkkäriä osa 3

Itse tehty näkkäri on kyllä niin herkkua. Tässä vielä yksi päivitys näiden osa 1 ja osa 2 jatkoksi. Periaatteessahan teen näkkärin vähän sen pohjalta, mitä kaapista sattuu löytymään. Pääpiirteissään kahteen pelliseen niin, että yhteensä 10dl erilaisia jauhoja, leseitä/hiutaleita ja siemeniä ja 5dl vettä ja sopiva loraus öljyä (n.1-2rkl).

Usein tuo 10dl sisältää n. 2dl jauhoja, 3-4dl hiutaleita/leseitä ja 3-4dl siemeniä. Aiemmissa osissa on muutamia variaatioita, mutta oikeasti näkkäri valmistuu hyvin pitkälle fiiliksen pohjalta.

Sitten vaan uuniin kiertoilmalle 190 astetta 45-60minuuttia (ja muistaa n. 15minuutin välein avata luukkua ja päästää höyryjä pihalle).


Samaan syssyyn vähän kuulumisia, eli ei ole oikein aikaa ja energiaa päivityspuuhiin löytynyt työ- ja päiväkotipäivien jälkeen. Jonkinlaista oireilua edelleen, mutta pääasiassa kaikki menee, ainakin luomulaatuisena. Jatkuvasti päiväkotipäivien jälkeen iho oireilee, mutta kiinni en oikein pääse ja huonosti saa tuolta keskuskeittiöltä tietoa siitä, mitä lapsille todellisuudessa syötetään. Lisäaineita ainakin piisaa (niiden ruokien osalta, joista tarkat tuoteselostukset on saatu), jos ei muuta. Ei voi tykätä, mutta muutos on hidasta ja kunnan päättäjät tuntuvat katsovan ainoastaan rahapussin nyörejä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti