sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Banaanimuffinssit (ja tattarilastut)

Tällainen setti lähti mukaan, kun kävimme katsomassa pientä suloista vauvelia. Banaanimuffisseja ja tattarilastuja. Banaanimuffinssit on tehty edellisellä banaanikakun ohjeella hyvin pienin muutoksin:
3 dl tattarijauhoja
 1 dl tattarihiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1,5 dl sokeria
tl kärjellinen psylliumia ja ksantaania
  2 banaania
1 dl maidotonta margariinia sulatettuna (esim. sininen keiju)
2 rkl kahvia
Sekoita kuiva aineet. Lisää soseutettu banaani, margariini ja kahvi. 
Jaa muffinssivuokiin (12kpl) ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kannattaa käyttää muffinssivuokaa, jotta kestää paremmin kasassa.
Kuorrute perus tomusokeri-kaakao-kahvi-voikuorrute, jonka olisi voinut vielä vaahdottaa, mutta en jaksanut. Tuo yksi valkoinen lammas oli itselleni, koska tuota kuorrutetta en olisi voinut syödä. Tomusokerissahan on perunatärkkelystä, ja sehän aiheuttaa pienemmälle Tyypille oireita (tajusin taannoin, kun en ollut tuoteselostusta älynnyt katsoa). Eikä tuo kaakaokaan ole siellä sallitulla listalla. Mutta hyvää oli ilman kuorrutettakin ja taisi muillekin maistua.

2 kommenttia:

  1. Heipä taasen. On tullut harjoitettua tuota vailinnaista englanninkielen taitoa Kaverin allergioiden innoittamana ja olen surffaillut paljon myös englannin kielisissä blogeissa. Sieltä olen oppinut, että lähes kaikkea voi valmistaa itse. Kannattaa siis tuota tomusokeria silmällä pitäen googlata "homemade icing sugar" taikka "homemade powdered sugar". Olen aina silloin tällöin sellaisiin ohjeisiin törmännyt. Tärkkelyshän on tärkkelystä ja tomusokerissa varmasti toimii vaikkapa tapioca. Tomusokeri vaan on niin kiva tuote näissä kaikettomissa leivonnaisissa.
    Kannattaa muuten käydä katsastamassa blogi Adventures of a Gluten Free Mom. Siellä on paljon ideoita ja muokattavia ohjeita allergiaperheille.

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitti vinkistä. Itse vielä on niin aikeissa, ja kaavoihin kangistunut, ettei vielä tuollaista ole edes keksinyt. Pitääkö käydä kurkkaamassa myös tuota blogia :).

    VastaaPoista