keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tattari-kaurasämpylät

Ensimmäistä kertaa taitaa sämpylät näyttää kuta kuinkin sämpylöiltä. Tuo öljytyillä käsillä pyörittele on kyllä huippuvinkki tähän gluteenittomaan leivontaan.


5dl vettä
2dl kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä
2tl ruususuolaa
1rkl hunajaa
2dl tattarijauhoja
2tl psylliumia
1pss kuivahiivaa
3rkl auringonkukansiemeniä

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää hiutaleet. Hauduta puuroksi.  Nosta liedeltä, lisää öljy, suola ja hunaja. Jäähdytä hetki ja siirrä kulhoon. Lisää siemenet. Sekoita jauhot keskenään ja lisää voimakkaasti vatkaten sekaan. Pyörittele öljytyin käsin sämpylöitä (9kpl). Anna kohota noin tunnin (älä peitä). Uuniin 225 astetta ja noin 15minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti