keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Suolattomia riisikakkuja ja kuulumisia


Hipheihurraa. Kaupasta löytyi suolattomia luomuriisikakkuja, ja nämä näyttäisi Tyypille sopivan. Nyt vaan siis mummot, tädit, kummit ja muut näitä hommaamaan, kun pikku-Tyyppi seuraavan kerran tulee kylään. No hei, ei paniikkia, on meillä kuiteski omat eväät mukana ;). Pienemmälle Tyypille on nykyisin tärkeää saada samanlaista syömistä kuin isompi Tyyppi. Oikeesti on, ja Tyyppihän ei ole edes vuottakaan. Voi elämä sanon minä. Kyllä bataattisosekin upposi ihan eri tavalla, kun muutkin söi sosekeittoa. Ja näitä kakkusia vedetään ihan intoa puhkuen, kun toinen vieressä vetelee leipää. Puhumattakaan banaanijätskistä (siis tikkuun jäädytetystä banaanisoseesta).

Muuten ruokakokeilut etenevät jokseenkin verkkaisesti. Välillä näytti jo, että kaikki uusi sopii ja olin varma, että vika on vain minussa. Tässä suossa kun tuntuu välillä epäilevän kaikkea ja on varma omasta hulluudestaan. Kaikki meni siis hyvin kesäkurpitsaan saakka. Niinpä tää on niin tätä. Kesäkurpitsanhan pitäisi olla mietoa, hyvin siedettyä ja lähes pelkkää vettä. Sehän sopii kaikille. Ehei, ei sopinut Tyypille. Ripuliksi meni. Tosin lähes vuorokauden viiveellä, joten ehkä sitä voidaan jossain vaiheessa kokeilla rotaation avulla uudestaan. Vielä ei jaksa.

Muuten näyttäisi, että luumu, mango ja mustikka sopii, kunhan ei liian usein. Nyt mennään noiden osalta kerran viikossa. Lisäksi rypsikin taitaa tulla sopivien listalle mukaan, ja sehän tarkoittaa, että Tyyppille voi tarjota tattaririeskasia. Ilojen ilo sekin siis. Pikkuhiljaa siis edetään, mutta kyllä me vielä joskus syödään oikeaa ruokaa, vaikkei vielä vuoden iässä taidetakaan syödä.. 

Lisäksi suuri ilo itselleni tähän imetysdiettiin on ollut, että suklaa (tai kaakao) taitaakin sopia, kunhan vaan on maidotonta ja soijatonta. Ja lisäksi, kunhan ei liian usein herkutella. Tosin ei huolta, koska melko tyyristä on nuo tuollaiset suklaat. Mutta ii-hanaa edes silloin tällöin ottaa muutama palanen vaikka kera kahvin.

Ehkä tämä tältä erää. Pitäisi taiteilla tuonne sivuun sellainen sopivien ja ei-sopivien lista, jahka jaksaa ja ehtii. Nyt kahvia, kiitos ja hei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti