lauantai 24. marraskuuta 2012

Elämäni ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Elämäni ensimmäinen raakasuklaakokeilu muodostui oikeaksi menestykseksi. Ei muuten kaupan suklaat lyö mitään vertoja tälle herkulle. Ä-lyt-tö-män hyvää ja kaiken lisäksi terveellistä (mitä nyt vähän sokeria..) :). Kiitos allergiat ja imetysdieeti muuten tämän herkun valmistaminen ja kokeileminen olisi varmaan siirtynyt hamaan tulevaan, jos sinnekään. Tässä kaksi versiota; (silikonisessa) jääpalamuotissa olleet olivat mielestäni parempia, vaikka samaa tavaraa oli tuossa "levyssäkin". Näitä varmasti valmistuu ainakin jouluksi, ja ehkä myös Tyypin synttäreillekin. Suosittelen kokeilemaan!


Tällä ohjeella noin suurin piirtein nämä väsäsin.

150g kaakaovoita (käytin Cocovin)
1dl kookosöljyä
1,5dl kaakaojauhetta
3tl hunajaa
1dl intiaanisokeria
tl kärjellinen aitoa vaniljaa
tl kärjellinen suolaa

Lämmitä/keitä vettä ja aseta kulho, jotta voi tehdä vesihauteen. Raasta kaakaovoi. Lisää kookosöljy kaakaovoin sekaan ja sulata vesihauteessa. Lisää sulaan seokseen muut aineet ja sekoita. Laita jääpalamuotteihin ja pakkaseen n.20min. Herkuttele.

4 kommenttia:

  1. Ihan noin vertailun vuoksi pakko kysyä miten suklaat irtosivat jääpalamuoteista? Siis mikäli käytit sellaisia perinteisiä kovia muotteja. Itsellä on sellainen silikoninen suklaamuotti (todella kätevä), mutta voisi jouluksi valmistaa kerralla kunnon määrän käyttäen taloutemme kaikki muotit... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa noi minun jääpalamuotit oli myös silikoniset, ja niistä irtosi kyllä tosi hyvin.

      Poista