maanantai 19. marraskuuta 2012

Suklaakakku (maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton)




2 banaania soseena
2dl mantelikermaa
1tl psylliumia
1dl rypsiöljyä
2dl intiaanisokeria
1dl riisijauhoja
2dl tattarijauhoja
kärjellinen ksantaania
1/2tl aitoa vaniljaa
2rkl tummaa kaakaota (soijatonta, maidotonta)

Kuorrute:
50g tummaa maidotonta, soijatonta suklaata (käytin Plamilin tummaa suklaata)
1rkl sinistä Keijua (tai muuta maidotonta margariinia)
1dl intiaanisokeria
1 banaani soseena
1rkl vettä

Sekoita banaanisose, kerma, psyllium, öljy sekä sokeri. Jauhot keskenään sekaisin. Yhdistetään, piirakkavuokaan ja uuniin 200 asteeseen noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja margariini. Lisää loput aineet ja sekoita.

Ensi kerralla teen kuorrutteen kattilassa keitellen. Nyt luulin oikovani mutkia ja käytin mikroa. Tämä on melko tooosi tummaa suklaista, joten mielestäni kaipaa lisäksi jotain raikasta. Tietysti tumman suklaan määrää voi myös vähentää :). Itse laitoin kakkupalasen kylkeen pienen palasen Ingmanin riisijäätelöä. Marjat tai hedelmät olisivat myös hyvä lisä, jos sellaiset käy ruokavalioon muuten. Imetysdieetin pieniä iloja, kun vähitellen imetyksen vähetessä voi jo vähän höllemmin herkutella (tosin melko vähän höllemmin, mutta kuitenkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti