Eli tässä vielä resepti hyvin pieni muutoksin ja itse tein reikäleivän sijaan ihan vain leipäsen:
3 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl siirappia
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl puhdaskaurahiutaleita
½ dl tattarileseitä
n. 2 dl provenan täyskaurajauhoa
n. 1 dl tattarijauhoa
3 rkl rypsiöljyä
Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium, hiiva ja siirappi. Anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää suola, öljy ja kuivat aineet ja alusta taikinakoukulla viitisen minuuttia. Taikina saa olla rakeenteeltaan suht jämäkkää, mutta ei kuitenkaan kovaa. Kohota leipää 20 minuuttia ja paista 200 asteessa reilut puoli tuntia. Parempi liian pitkään kuin liian vähän pätee näissä runsaskauraisissa. Leivän on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti