maanantai 26. marraskuuta 2012

Kaura-tattarileipä

Kaura näyttää tulevan meidän perheen ruokalistoille. Puhdas kaura ainakin. Sen kunniaksi valmistuikin samantien kauraleipää Kaverin mamman ohjeiden mukaan. Kiitos siis taas hyvästä ohjeesta, tätä tullaan vielä tekemään varmasti useita kertoja.


Eli tässä vielä resepti hyvin pieni muutoksin ja itse tein reikäleivän sijaan ihan vain leipäsen:

3 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl siirappia
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl puhdaskaurahiutaleita
½ dl tattarileseitä
n. 2 dl provenan täyskaurajauhoa
n. 1 dl tattarijauhoa
3 rkl rypsiöljyä 


Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium, hiiva ja siirappi. Anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää suola, öljy ja kuivat aineet ja alusta taikinakoukulla viitisen minuuttia. Taikina saa olla rakeenteeltaan suht jämäkkää, mutta ei kuitenkaan kovaa. Kohota leipää 20 minuuttia ja paista 200 asteessa reilut puoli tuntia. Parempi liian pitkään kuin liian vähän pätee näissä runsaskauraisissa. Leivän on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti