keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tattarisämpylät

Tattaria taas, mitäs muutakaan ;). Tällä kertaa sämpylöiden muodossa. Vaatii vielä harjoitusta, mutta hyvää oli. Nämä (tai osa näistä) jatkojalostui kanahampurilaisiksi, mutta siitä ei nyt ole kuvaa :(. Ohje napattu Myllyn Paras -sivuilta, klik. Ja ainoastaan tattarijauhoja käyttäen eli tässä vielä:


4 dl tattaripuuroa (= 400 g)*
dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita tai margariinia
5 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja







* Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Tattarihiutaleesta.

Liuota hiiva haaleaan vesipuuroseokseen (esim. kattilan pohjalle jääneen puuron päälle vesi ja hiiva). 

Lisää suola, siirappi, sulatettu voi tai margariini ja jauhot.

Sekoita taikina tasaiseksi. 

Kohota lämpimässä paikassa vajaa puoli tuntia. 

Nostele taikinasta lusikalla isohkoja nokareita pellille (12 kpl). 

Kohota sämpylöitä noin puoli tuntia, ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min.
* Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Tattarihiutaleesta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti