tiistai 30. lokakuuta 2012

Porkkanarieska

Tämän kokeilun innoittajana toimi Pirkka-lehti :)

500g Apetit porkkanasosetta (pakaste)
1dl tattarirouhetta
vähän vajaa 2dl tattarijauhoja
2dl tattarihiutaleita
2rkl rypsiöljyä

Sulata porkkanasose. Lisää muut aineet ja sekoita. Nostele pellille kasoja (taisi tulla 12 kpl) ja painele pikkurieskasiksi. 225 asteiseen uuniin keskitasolle n.15 minuuttia. Parhaita juuri uunista tulleina, kunhan ei suuta polta ;).

Porkkanasose peittää hyvin tattarin ominaismaun (kuten banaani usein makeissa leivonnaisissa). Moni kun tuota tattarin ominaismakua saattaa vierastaa. Itsekin ehkä alkuun, mutta nyt siihen on tottunut. Näitä tehdessä isompi Tyyppi oli apuna ja uunituoreena, kun maisteltiin tokaisi, että "maistuu tosi helkulliselta" eli kaiketi onnistuneita olivat. Porkkanahan ainakin äidinmaidon kautta ei pienimmälle Tyypille tee oireita, mutta itse Tyyppi sitä ei ole uudelleen päässyt maistamaan kesän jälkeen eikä seuraviin viikkoihin ole ruokalistalle edes tulossakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti