tiistai 23. lokakuuta 2012

Tattarilastut (maidoton, munaton, gluteeniton)

Tattarista on tullut perheessämme melko tuttu kauppakassin kaveri viime aikoina. Tattari kun sopii pienimmälle Tyypille. Imetysdieetti, kun jatkuu, on pitänyt kehitellä jotain hyvää herkkunälkään. Muutamasti on tullut tehtyä tuunattuja kauralastuja eli tattarilastuja. Ja makeanhimo on saatu tyydytettyä.


Tattarilastut
1dl sokeria
1,5dl tattarihiutaleita
1/2 dl tattarijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
 1/4 dl vettä
1/4 dl siirappia
 75g maidotonta margariinia (esim. Sininen keiju) sulatettuna

Kuivat aineet sekaisin, sitten loput sekaan, sekoitus ja nostellaan pellille kekoja. Leviää uunissa kauralastujen tapaan. 175 asteen uuniin ylätasolle n.7-10min uunista riippuen (meillä riittää 7min.)

Nämä vähän enemmän tuunatut, koska välillä epäilen rypsin sopivuutta, joten Keiju jätettiin pois reseptistä. Eli margariinin tilalla auringonkukkaöljyä 3/4 desiä. Taikinasta tuli löysempää, joten hiutaleita tai jauhoja olisi pitänyt ehkä laittaa enemmän (?) tai öljyä ehkä vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti