Tattarilastut
1dl
sokeria
1,5dl tattarihiutaleita
1/2 dl tattarijauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/4 dl vettä
1/4 dl siirappia
75g maidotonta
margariinia (esim. Sininen keiju) sulatettuna
Kuivat aineet sekaisin, sitten
loput sekaan, sekoitus ja nostellaan pellille kekoja. Leviää uunissa kauralastujen tapaan. 175 asteen uuniin ylätasolle n.7-10min uunista
riippuen (meillä riittää 7min.)
Nämä vähän enemmän tuunatut, koska välillä epäilen rypsin sopivuutta, joten Keiju jätettiin pois reseptistä. Eli margariinin tilalla auringonkukkaöljyä 3/4 desiä. Taikinasta tuli löysempää, joten hiutaleita tai jauhoja olisi pitänyt ehkä laittaa enemmän (?) tai öljyä ehkä vähemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti