sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Mustikkakuulumisia

Paljon olisi reseptejä ja kokeiluja päivitettävävä, mutta on ollut vähän (jos en sanoisi) omituisia ja erilaisia päiviä. Energia ei ole siis riittänyt päivityksiin, vaikka mieli olisi tehnytkin. Lyhyesti vaan, että perjantai meni jokseenkin epätietoisessa tilassa. Isomman Tyypin korvakipu, muuttui aivokalvontulehdusepäilyksi ja lopulta "ainoastaan" jäykäksi niskaksi. Ja lapsellakin voi niska jäykistyä. Siinä sitten liukasteltiin kesärenkailla (kuinkas muuten?) lääkäristä kotiin, kodista sairaalaan ja sairaalasta kotiin kipuisen lapsen kanssa. Kaveri kun ei suostunut nousemaan, istumaan saati kävelemään. Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin. Päivystykseen lapsi kannettiin, mutta parin tunnin kuluttua kaveri käveli omin jaloin autoon. Ihmeparannus. Samainen kaveri on näitä ihmeparantumisia harrastanut ennenkin. Lääkäreiden parantava voima, hyvä niin :).

Sitten toiseen Tyyppiin ja allergiataipaleelle. Tilanne on viimeisen viikon ollut lähes erinomainen (koputtaa puuta). Tosin mustikkaiset kokeilut on nyt siinä ja tässä, että sopiiko. Ihka eka ihoreaktio tuli mustikkakokeilujen aikana nimittäin. Pientä ruokamuistikirjaani (on muuten ihan ehdoton apuri!) selaillessa huomasin, että pientä oireilu mustikasta on tainnut äidinmaidonkin kautta tapahtua aiemminkin. Kokeillaan siis jatkossa lääkärin suositusten mukaan mustikkaa rotaatiolla kerran viikossa, ja katsotaan saadaanko mustikka ruokalistalle jossakin vaiheessa. Mustikka on siis pikkupahis ainakin toistaiseksi. Nyt kokeilussa menossa (Hollen) riisi, ja toisen päivän jälkeen näyttää vielä hyvältä, mutta usein oireet alkavatkin 3./4. päivänä eli odotellaan vielä.

Tuo mustikka herättää taas varmasti paljon kummastusta. Kuten herättää perunakin. Perunastahan kaikki oikeastaan alkoi, ja se on aika paha-pahis. Näistä allergioissa tosiaan pätee se, että mistään ei voi olla varma ja kaikelle voi olla allerginen. Myös perunalle, vaikka se kuinka suomalaista perusruokaa olisikin. Voin myös kuitenkin kertoa, että ruokaa voi hyvin tehdä ilman perunaa eikä sitä maitoakaan välttämättä ruokaan tarvitse :). Perunan voi meidän tapauksessa korvata bataatilla. Päivä kerrallaan siis mennään isomman Tyypin sanoin "matkaan päin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti