keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Mustikka-banaanimuffinssit (maidoton, munaton, gluteeniton)

Näiden muffinssien alkuperäinen ohje löytyi Kaverin mammalta Kimurantti kurmeeta -blogista. Ohjetta vähän muokkailtiin meille sopivaksi, tosin epäilen edelleen tuon tärkkelyksen ja kardemumman sopivuutta, joten en ole näitä nyt sitten viitsinyt leipoa enää. Kardemummakin jätettiin pois toisella yrityksellä, mutta ilmavaivat silti kiusasi. Nämä imetysdieettiherkku siis paussilla toistaiseksi :). Tässä vielä meille lähes sopivaksi muunnettu ohje.

1 dl  sokeria
1  pieni banaani soseena
1 dl  vettä
3/4 dl  auringonkukkaöljyä
2 dl  tattarijauhoja
1/2 dl  tapiokatärkkelystä
2 tl  leivinjauhetta
1/2 tl   jauhettua kardemummaa
tl kärjellinen ksantaania ja psylliumia
1/2 tl  suolaa
1/2-1 dl  mustikoita

Sekoita yhteen sokeri, soseutettu banaani, vesi sekä öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tässä vaiheessa on hyvä arvioida taikinan koostumus. Taikina saa olla löysää, mutta lisää jauhoja jos vaikuttaa vallan juoksevalta. Kääntele joukkoon mustikat. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista  200 aseteessa noin 15-20 minuuttia. Muffinssit kannatta paistaa muffinssipellillä. Pysyvät paremman muotoisina.

Hyviä tuli, kunhan vielä pääsee uudelleen näitä maistamaan. Ja vielä huomautuksena, että perunajauhot meillä kokonaan pelistä pois ja maissitärkkelystä en nyt viitsi kokeilla, koska maissi tod.näk. ei täysin sovi. Rotaatiolla sitä varmaan talvella jossakin välissä testataan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti