150g maidotonta margariinia
n.0,5dl öljyä
1dl (intiaani)sokeria
4dl jauhoja (käytin riisiä ja tattaria ehkä myös vähän kauraa)
Täyte:
n. 8dl mustikoita
n. 1dl (intiaani)sokeria
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele n. 2/3 taikinasta öljytyn paistonkestävän kulhon reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen sokerit ja marjat. Lisää marjat taikinan päälle. Tee loppu taikinasta kansi ja laita paikoilleen. 175 asteisiin uuniin noin tunniksi.
Pakastemarjoihin kannattaa laittaa laittaa sekaan esim. perunajauhoja. Itse en laittanut, mutta ei haitannut. Parhaalta maistui seuraavana päivänä jääkaappikylmänä, vaikka muistelen, että ns. normaalimustikkakukko on parhaimmillaan heti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti