keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Mustikkakukko

Menee vaikka välipalaksi, vaikka sokeria mukana onkin. Tosin tässä käytetty sokeri oli kuitenkin ns. terveellisempää versiota ;). Herkkua oli, ainakin pienimmästä Tyypistä, kun ei kovin paljon makeaa ole koskaan saanut.


150g maidotonta margariinia
n.0,5dl öljyä
1dl (intiaani)sokeria
4dl jauhoja (käytin riisiä ja tattaria ehkä myös vähän kauraa)

Täyte:
n. 8dl mustikoita
n. 1dl (intiaani)sokeria

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele n. 2/3 taikinasta öljytyn paistonkestävän kulhon reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen sokerit ja marjat. Lisää marjat  taikinan päälle. Tee loppu taikinasta kansi ja laita paikoilleen.  175 asteisiin uuniin noin tunniksi.

Pakastemarjoihin kannattaa laittaa laittaa sekaan esim. perunajauhoja. Itse en laittanut, mutta ei haitannut. Parhaalta maistui seuraavana päivänä jääkaappikylmänä, vaikka muistelen, että ns. normaalimustikkakukko on parhaimmillaan heti lämpimänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti