lauantai 8. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka (maidoton, munaton, gluteeniton)

Raparperi on nyt parhaimmillaan. Joten herkuttelimme mekin raparperipiirakalla :). Sen verran hyvin maistui, että kuva jäi ottamatta. Inspiraatio tähän reseptiin Kanelia ja kardemummaa -blogista ja pienin muutoksin meille sovellettu. Tosin viime aikoina on myös maitoa testailtu, ja ainakaan vielä ei mitään reagointia ole tapahtunut. Eli elättelemme pientä toivoa. Määrät tosin vielä suhteellisen pieniä, mutta esimerkiksi purkki luomu maitorahkaa ei ole mitään aiheuttanut. Tästä ehkä myöhemmin enemmän. Melkoista viidakkoa tämä allergiasuo. Joka tapauksessa tässä herkullisen raparperipiirakan ohjetta, ja myöhemmin toivottavasti kuvankin ehdin napata.

Pohja:
3dl gluteenittomia jauhoja (käytin hirssiä, tattaria ja täysjyväriisiä n. desin jokaista)
1,5dl (intiaani)sokeria
0,5tl aitoa vaniljajauhetta
2,5tl leivinjauhetta
0,5dl maidotonta margariinia (käytin sinistä Keijua), öljykin käy
2,5dl luomu riisijuomaa

Päälle:
noin 4dl raparperia palasina

Muruseos:
50g maidotonta margariinia
1dl sokeria
1dl täysjyväriisijauhoja

Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva/öljy ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan (voideltuun tai silikoniseen). Päälle raparperit ja muruseos. 200 astetta alatasolla n. 30 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Hei,

    olipa onni, että minulle vinkattiin blogiasi!
    Meillä vielä seurataan mikä sopii ja mikä ei, mutta ei-lista pitenee.

    Hyviä ruokailuhetkiä koko perheelle!

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ja kiva, että löysit ja jätit kommentin :). Tsemppiä teidän kokeiluihin!

      Kiva blogi muuten sulla, pitää perehtyä tarkemminkin :)

      Poista
  2. Raparperi on ihanaa - kesän lempipiirakkaa tulee tehtyä aina kun uusia varsia nousee :) Aurinkoisia kesäretkiä teidän perheellenne :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. T. Gluteeniton vegelapsen äiskä

    VastaaPoista